Luisteravonden in Amsterdam en Antwerpen

  OnGEHOORzaam in De Nieuwe Tijd in Antwerpen:

Intieme luisternamiddag met audioverhalen over protest.

Charles Mingus – jazzlegende, icoon van de jaren ’60 en op zijn manier ongehoorzaam – inspireerde Anke Verschueren voor een ode in de vorm van een audioverhaal dat ze maakte naar aanleiding van de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. De Britse Hana Walker-Brown vertelt het bevreemdende verhaal van liefde gemanipuleerd door undercoveragenten. Jennifer Pettersson is moeder van twee jonge kinderen en komt in haar podcast Opgejaagd in verzet tegen het schoolsysteem in Nederland. Het Iron Curtain Project reist Europa rond, van oost naar west, op zoek naar allerlei vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid. Activiste-in-wording Nikki Dekker vraagt zich af: Iets doen, hoe doe je dat? En de Canadese producer Aliya Pabani maakt speciaal voor deze luisternamiddag een nieuw stuk over de internering van haar vrienden tijdens de G20 betoging in Toronto.

Radiomakers Maartje Duin (Grenzeloos Geluid) en Katharina Smets (In The Dark Belgium) selecteerden de mooiste dwarse verhalen uit Vlaanderen, Nederland en daarbuiten.