29 t/m 31 maart Oorzaken Festival in Amsterdam

In een telefooncel op een plein een intiem verhaal in je oor gefluisterd krijgen, een kijkje nemen in de keuken van je Amerikaanse, Nederlandse of Vlaamse podcastheld, zelf een podcastverhaal leren vertellen of zien hoe audioverhalen kunnen samensmelten met theater, muziek en beeldende kunst. Het kan allemaal tijdens Oorzaken, een driedaags festival dat een ode brengt aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld.

Tijdens Oorzaken kan het publiek zich drie dagen laven aan talks en workshops van meestervertellers als Scott Carrier (Home of the Brave, This American Life) en Chenjerai Kumanyika (Uncivil, Seeing White), een audiovoorstelling in het donker van Audiocollectief SCHIK (Bob),  interviewprogramma’s met o.a. Janine Abbring, een Industry-dag voor podcastmakers, een kinderprogramma, een podcast-party met cocktails en verhalen, en nog veel meer. 

Een initiatief van Grenzeloos Geluid, In the Dark België en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

www.oorzakenfestival.nl