Oorzaken Festival

Openingsavond (foto ©Nick Chesnaye)

Oorzaken Festival 2019 was een groot succes. Bekijk hier een verslag in foto’s!

Oorzaken Festival 2019

Oorzaken Festival
29 t/m 31 maart 2019 in Amsterdam
@ De Brakke Grond en Torpedo Theater, Amsterdam

In een telefooncel op een plein een intiem verhaal in je oor gefluisterd krijgen, een kijkje nemen in de keuken van je Amerikaanse, Nederlandse of Vlaamse podcastheld, zelf een podcastverhaal leren vertellen of zien hoe audioverhalen kunnen samensmelten met theater, muziek en beeldende kunst. Het kan allemaal tijdens Oorzaken, een driedaags festival dat een ode brengt aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld. 

Tijdens Oorzaken kan het publiek zich drie dagen laven aan talks en workshops van meestervertellers als Scott Carrier (Home of the Brave, This American Life) en Chenjerai Kumanyika (Uncivil, Seeing White), een audiovoorstelling in het donker van Audiocollectief SCHIK(Bob), interviewprogramma’s met o.a. Janine Abbring, een Industry-dag voor podcastmakers, een kinderprogramma, een podcast-party met cocktails en verhalen, en nog veel meer.   

Een initiatief van Grenzeloos Geluid, In the Dark België en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.   

Mede mogelijk gemaakt door: 
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, NPO-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, deBuren, Lira en de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland, Stroomversneller Cultuur Arnhem. 

In samenwerking met:
NPO, NTR, VPRO, de Volkskrant, Dag en Nacht Media, Podcastnetwerk, Amsterdam Roots Festival, De Nieuwe Oost, Parel Radio, Klankverbond, Dutch Directors Guild, Torpedo Theater.

Bekijk het volledige programma op www.oorzakenfestival.nl

Oorzaken Festival 2016

Het Oorzaken festival was een driedaagse ode aan verhalende audio met podcasthelden als Benjamen Walker (Theory of Everything), Eleanor McDowall (BBC Short Cuts), Paulien Cornelisse (Echt Gebeurd, De Verwarde Cavia) en tal van workshops, masterclasses en luisteravonden. Radiomakers Chris Bajema, Prosper de Roos en Wederik de Backer, audiocollectief SCHIK en Marten Minkema maakten speciaal voor het festival luisterproducties binnen het thema ‘afluisteren’. Het festival was met meer dan 3000 bezoekers een groot succes.

Oorzaken Festival was een initiatief van Grenzeloos Geluid, In The Dark België en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Partners waren Woord, Radio 1 België, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Bits of Freedom, Stichting Verhalende Journalistiek, Rederij Kooij en het Nederlands Letterenfonds. Mediapartners waren de VPRO en Volkskrant Kijk Verder.

Het festival werd gesteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mediafonds, Gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum en The Art of Impact.