Luisteravonden 2014

 28 september in ’t Hoogt, Utrecht

De film zit in je hoofd

In 2014 was Grenzeloos Geluid voor het eerst te gast op het Nederlands Filmfestival. In een volle bioscoopzaal luisterde het publiek naar radioverhalen met muziek als vertrekpunt. Stef Visjager en Bente Hamel waren te gast, Dana Linssen (NRC, Filmkrant) verzorgde een inleiding met soundscape van Jeroen Stout. Ook was er werk te horen van de Amerikaanse podcast This American Life en de Britse radiomaker Alan Hall. De avond kwam tot stand dankzij Woord.nl en het Mediafonds.

13 april in De Brakke Grond, Amsterdam

Arbeidsvitaminen anders

In het kader van de Dag van de Arbeid presenteerde Grenzeloos Geluid samen met In The Dark (BE) een avond vol verhalen over werk. Er waren onder meer verhalen uit het archief te horen over fabrieksmeisjes, maar ook fragmenten uit de Amerikaanse podcast Wire Tap en het drieluik Ledigheid (2009)van Maartje Duin. Jesper Buursink maakte speciaal voor deze avond een radiodocumentaire waarin hij het met een vuilnisman, een postbode en een bouwvakker had over zijn freelance kunstenaarsbestaan. 

8 februari in Café Kiebooms, Antwerpen, 14 februari in De Brakke Grond, Amsterdam

De lastige liefde

Het is Valentijn, maar wat als de bonbons zijn opgegeten en de rozen beginnen te verwelken? Om teleurstelling te voorkomen presenteerde Grenzeloos Geluid samen met In The Dark België een luisteravond met liefdevolle pleisters voor amoureuze sores. Met een live hoorspel, uitgevoerd door het Leidse PS Theater, en nieuw werk van studenten Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.