Luisteravonden 2016

1 oktober op het Oorzaken festival in de Brakke Grond, Amsterdam; 19 november op het Zwijgstil festival bij DeBuren in Brussel.

Luistervinken

Gesprekken afluisteren met een glas tegen de muur, hebben we dat vroeger niet allemaal geprobeerd? Anno 2016 laten we onze prilste kreetjes opvangen door babyfoons, onze telefoongesprekken door buspassagiers en onze activiteiten op het web door trackers. Bestaan er nog verhalen for your ears only?

Maartje Duin en Katharina Smets verzamelden verhalen over afluisteren. Met audiowerken van makers uit de Lage Landen en daarbuiten en de vertoning van Steenpaal, een absurdistisch hoorspel van Prosper de Roos en Wederik de Backer over het afluisteren van het heelal.

29 oktober op de Nacht van de Geschiedenis, Rijksmuseum Amsterdam

Scheepjes Aan Den Einder

Op de afdeling Speciale Collecties van het Rijksmuseum,┬átussen de 18e en 19e eeuwse scheepsmodellen, klonken verhalen over de woelige baren uit een oude scheepsradio. Tjitske Mussche en Maartje Duin lieten o.a. een fragment horen uit ‘Zeedrift’ van Prosper de Roos.

25 januari in Artevelde Hogeschool Gent, 21 september in Schouwburg Kortrijk.

Iedere Dag Verdwijnt Er Wel Iets

Deze luisteravond over herinneringen en vergeten speelde in 2016 2x in Vlaanderen. ‘Een vernieuwend concept, zeker in tijden waarin alles zo sterk is gericht op de beeldcultuur‘, schreef de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.