Luisteravonden voor 2012

November 2011

The Runners (Parooltheater)
Op het Prix Europa-festival in Berlijn was de radiodocumentaire The Runners van de Ierse maker Ciaran Cassidy een van de winaars. Deze spannende en aangrijpende documentaire over seksueel misbruik op jongensscholen werd in het Parooltheater vertoond, met na afloop via Skype een interview door Tjitske Mussche met de maker.

September 2011

Plots (Parooltheater)
Een programma in wording, gei╠łnspireerd op This American Life. Gesprek o.l.v. Emile Fallaux met makers Jair Stein en Katinka Baehr. Met fragmenten van Nederlandse en Amerikaanse bodem.

Januari 2011

De Bijbeltapes
Waarschijnlijk de grootste vaderlandse hoorspelproductie ooit: de Bijbeltapes. Binnenkort verschijnt het eerste deel van deze audiofilm op cd en internet. Regisseur Peter te Nuyl (o.a. Bommel, de Odysseia) liet in de Roode Bioscoop in Amsterdam een exclusieve ‘sneak prehear’ horen en werd gei╠łnterviewd door Stef Visjager.

2010

De kracht van toeval (Parooltheater)
In gesprek met Willem Davids over een Vlaams-Nederlands radio-experiment dat uitliep op liefde. En met Chris Bajema die in zijn serie Een Grote Bruine Envelop op zoek gaat naar het onverwachte.